Εργασία με τη φύση

Πορτογαλικός παράδεισος

Κρυμμένο στην περιοχή Algarve μέσα στον προστατευόμενο βιότοπο, το Quinta do Lago αποτελεί ένα καταφύγιο για μια τεράστια ποικιλία άγριας ζωής, καθώς και για εκείνους που απολαμβάνουν κορυφαίο γκολφ σε ειδυλλιακά περιβάλλοντα.

Ένας τόπος διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο

Το Quinta do Lago βρίσκεται στην καρδιά του χρυσού τριγώνου Algarve και στην πρώτη γραμμή του διεθνούς γκολφ από τη στιγμή της δημιουργίας του, πριν από τέσσερις δεκαετίες. Σήμερα, τα τρία γήπεδα του πολυτελούς θερέτρου πέντε αστέρων είναι μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης και περιλαμβάνουν το εκτενώς ανακαινισμένο Νότιο Γήπεδο, ένα από τα αγαπημένα των επαγγελματιών του European Tour και οκτώ φορές μέρος διοργάνωσης του Portuguese Open.

 • PAUL O’MAHONY

   

   

   

  Προϊστάμενος επιστασίας θερέτρου, Quinta do Lago

  «Ένα από μοναδικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνουμε στο Quinta do Lago είναι ότι εργαζόμαστε σε ένα εθνικό πάρκο.»

  Paul O’Mahony
TX 4X2
TX 4X2

Πολύτιμος φυσικός πόρος

Στον φόντο του προστατευόμενου βιότοπου, Ria Formosa, ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε ως ένα από τα επτά φυσικά θαύματα της Πορτογαλίας, οι παίκτες γκολφ όλων των επιπέδων απολαμβάνουν μια ποικιλία από απαιτητικούς αγωνιστικούς χώρους σε φυσικά περιβάλλοντα, τόσο όμορφα ώστε θα μπορούσαν να γίνουν καρτ-ποστάλ. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο επιστασίας, Paul O’Mahony, η διατήρηση του άριστα περιποιημένου εδάφους απαιτεί προσεκτική και ακριβή διαχείριση του νερού στην περιοχή, η οποία έχει λίγες βροχοπτώσεις και πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνεια κάθε χρόνο.

«Κάνουμε απολύτως ορθολογική διαχείριση του νερού που χρησιμοποιούμε. Πραγματοποιούμε αρδεύσεις χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα, αντί απλώς να ενεργοποιούμε το αρδευτικό σύστημα. Η άρδευση γίνεται, όταν πέφτει το επίπεδο υγρασίας.»

Nuno Fahinha

Υπεύθυνα και βιώσιμα

Ο Paul και οι συνάδελφοί του έχουν πάντα επίγνωση του όγκου νερού που αντλούν από το έδαφος για να διατηρούν τις αθλητικές επιφάνειες σε άψογη κατάσταση. Χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό και ένα σύστημα αισθητήρων στους χλοοτάπητες, καθώς και σε όλη την επιφάνεια των γηπέδων, οι οποίοι μετρούν την τρέχουσα υγρασία του εδάφους. Επιπλέον, αρδεύουν το έδαφος μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο και η επαναχρησιμοποίηση του νερού από άλλες περιοχές του θερέτρου αποτελεί το κεντρικό στοιχείο για τον μελλοντικό σχεδιασμό.

«Η μακροπρόθεσμη στρατηγική είναι να οικοδομήσουμε εγκαταστάσεις έτσι ώστε να μπορούμε μέσω διαφόρων διαδικασιών να ανακυκλώνουμε το νερό που είναι απαραίτητο για την άρδευση των γηπέδων και συνεπώς να μην αναγκαζόμαστε να βασιζόμαστε στους υδροφορείς που ρέουν στο υπέδαφος.»

Σε επαφή με τη φύση

Ο προστατευόμενος βιότοπος Ria Formosa εκτείνεται 60 km κατά μήκος της υπήνεμης ακτής του Algarve. Το μοναδικό του οικοσύστημα, αποτελούμενο από λίμνες γλυκού και αλμυρού νερού, αλατούχα έλη, υφάλους και φραγματικές νησίδες, είναι η κατοικία μιας μεγάλης ποικιλίας άγριας ζωής. Στον αθλητικό σύλλογο γκολφ Quinta do Lago (ο οποίος περιλαμβάνει επίσης πολλούς νερόλακκους) δίνεται μεγάλη προσοχή στη συνεργασία με τη διοίκηση του εθνικού πάρκου, ακόμη και με τοπικά κέντρα αποκατάστασης άγριας ζωής.

«Πολλά άγρια τραυματισμένα ζώα που μεταφέρονται για αποκατάσταση υιοθετούνται στη συνέχεια από το Quinta do Lago και στη συνέχεια επανεισάγονται στα γήπεδα γκολφ και τους οικότοπους που έχουμε δημιουργήσει με φυσικό τρόπο.»

1200
TX 4X2
2653B

Βιώσιμη βιοποικιλότητα

Υπάρχουν επίσης βιότοποι εντόμων, καθώς και καταφύγια πουλιών και νυχτερίδων τοποθετημένα προσεκτικά σε διάφορα σημεία στα γήπεδα. Φυσικά, οι λίμνες που χρησιμοποιούνται για την άρδευση των γηπέδων γκολφ είναι όλες κατάλληλοι βιότοποι για ψάρια, βατράχους και διάφορα άλλα είδη. Ο Paul πιστεύει ότι η δημιουργία και η βελτίωση βιοτόπων που να υποστηρίζουν τη βιοποικιλότητα αποτελεί μέρος της ευθύνης που θα πρέπει να αναλαμβάνουν όλοι οι τεχνικοί διαχείρισης γηπέδων γκολφ.

«Με την πάροδο των ετών αποδείξαμε εδώ τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό και τον πληθυσμό αυτών των αυτόχθονων ειδών στο Algarve.»

TX 4X2

Πέρα από κάθε προσδοκία

Για τον Paul και την 70-μελή ομάδα του, οι εργασίες σε αυτόν τον κορυφαίο προορισμό γκολφ αποτελούν καθημερινή ρουτίνα. Ωστόσο, ο Paul αντιλήφθηκε γρήγορα ότι η υποστήριξη από ένα ισχυρό δίκτυο αντιπροσώπων είναι ουσιαστικής σημασίας, όταν πρόκειται για τη συντήρηση του εδάφους με τα υψηλότερα στάνταρ. Αναφέρει ότι όταν το Quinta do Lago υπέβαλε ένα επείγον αίτημα, ο αντιπρόσωπος απάντησε πάρα πολύ γρήγορα και αυτό πραγματικά συνέβαλε αποφασιστικά ώστε το γήπεδο να παραμείνει ανοικτό.

«Στις 7 π.μ. έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, ο οποίος μου είπε να μην ανησυχούμε και ότι θα μας προμήθευαν με περισσότερα τρακτέρ. Αυτό το είδος της εξυπηρέτησης πραγματικά ενίσχυσε τη σχέση μας και είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει μια μάρκα από όλες τις άλλες.»

Βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο

Βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο

Εντοπίστε τον αντιπρόσωπο John Deere της περιοχής σας