Ένας προνομιούχος τόπος εργασίας, ανάπαυσης και παιχνιδιού

Αλλάζοντας περιβάλλον

Ευτυχισμένος σε μία απο τις πιο διάσημες περιοχές οινοπαραγωγής της Ιταλίας, ο Pietro Binaghi μετακόμισε εδώ από την πόλη και βρήκε μια ονειρική θέση εργασίας που ικανοποιεί την αγάπη του για την εξοχή και το παθος του για το γκολφ.

Ένα αριστούργημα στην Τοσκάνη

Ο Pietro Binaghi θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, γιατί είναι σε θέση να απολαμβάνει την εργασία του, καθώς και το πάθος του για γκολφ, σε ένα τόσο όμορφο και φυσικό περιβάλλον. Το Castiglion del Bosco στην Τοσκάνη είναι ένας από τους χώρους παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, κάτι σπάνιο για θέρετρο γκολφ, και όσοι είναι αρκετά τυχεροί να περπατούν σε αυτόν τον ιερό χλοοτάπητα, αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερο γήπεδο για λίγους προνομιούχους.

 • PIETRO BINAGHI

   

   

   

  Προϊστάμενος φροντιστών γηπέδων γκολφ, Castiglion del Bosco

  «Πρόκειται για έναν σπουδαίο τόπο, ο οποίος είναι ελκυστικός όχι μόνο σε τουρίστες, αλλά επίσης σε λάτρεις του γκολφ.»

  Pietro Binaghi
Castiglion del bosco

Το πιο εκλεπτυσμένο κρασί και η καλύτερη εμπειρία γκολφ

Το Castiglion del Bosco, 70 χιλιόμετρα νοτίως της οινοπαραγωγού περιοχής, Siena στο Brunello, είναι ένα κτήμα 800 ετών γεμάτο ερείπια κάστρου, μια μεσαιωνική εκκλησία και ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά γήπεδα γκολφ στην Ευρώπη. Σχεδιασμένο από τον μυθικό νικητή του British Open, Tom Weiskopf, το γήπεδο γκολφ υψηλού κύρους, ανάμεσα σε κυματιστούς λόφους της υπαίθρου και αμπελώνες, προσφέρει απαράμιλλη αθλητική εμπειρία εντός ενός καταπληκτικού φυσικού περιβάλλοντος μοναδικής ομορφιάς.

“Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι εργάζομαι σε αυτό το περιβάλλον… ένα καταπληκτικό γήπεδο γκολφ το οποίο σέβεται την ομορφιά και τον κυματισμό του φυσικού περιβάλλοντος χωρίς να διαταράσσει τη διαμόρφωση του εδάφους.”

Pietro Binaghi

Λίγος καθαρός αέρας

Ο προϊστάμενος φροντιστών γηπέδων γκολφ, Pietro Binaghi, δεν μπορεί να μην εκτιμήσει επαρκώς την ικανοποίηση που προσφέρει η εργασία σε ένα τόσο ήρεμο περιβάλλον, ιδιαίτερα μετά από 26 χρόνια διαμονής σε πόλη. Έχοντας σπουδάσει αρχικά γεωπονία, οι γραφικοί λόφοι της Τοσκάνης τον καλούσαν για να αναπνεύσει ξανά. Ως ενθουσιώδης παίκτης του γκολφ δεν ήταν ποτέ δυνατόν να απορρίψει την ευκαιρία να εργαστεί στο Castiglion del Bosco.

«Η εργασία μου συνδυάζει δύο από τα κυριότερα αντικείμενα για τα οποία έχω πάθος: Σπούδασα γεωπονία και λατρεύω το γκολφ. Έτσι είναι σαν να κάνω και τα δύο ταυτόχρονα.»

Τα υψηλότερα στάνταρ

Κάθε ημέρα είναι διαφορετική και προσφέρει νέες προκλήσεις για τον Pietro και την ομάδα του. Ωστόσο, ένα πράγμα παραμένει σταθερό: Η ποιότητα του εξοπλισμού που βρίσκεται στη διάθεσή τους, τους επιτρέπει να διατηρούν τα υψηλότερα στάνταρ στη διαχείριση των γηπέδων γκολφ. Η αξιοπιστία των μηχανημάτων είναι δεδομένη και η ακρίβεια και η εξέλιξη κάθε μοντέλου δίνει στην ομάδα του πλήρη αυτοπεποίθηση στην εκπλήρωση των καθημερινών καθηκόντων τους. Για τον Pietro, το μότο είναι απλό: συνεχής βελτίωση κάθε ημέρα που περνά.

«Δεν χρειάζεται να με προβληματίζει η αξιοπιστία ή η απόδοση των μηχανημάτων. Απλώς λειτουργούν και εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος.»

 

Ο κύκλος κλείνει

Ως πατέρας τριών παιδιών, ο Pietro είναι χαρούμενος που ανατρέφει την οικογένειά του κάτω από τον ουρανό της Τοσκάνης. Ελπίζει τα παιδιά του να αναπτύξουν επίσης πάθος για το γκολφ, παρόλο που παραδέχεται ότι ως παιδί προτιμούσε το ποδόσφαιρο. Η αγάπη του για το παιχνίδι ήρθε φυσικά αργότερα και μαζί με αυτήν, η εκτίμηση για την αξία της φύσης και τους περιπάτους στην ύπαιθρο.

«Υπήρξα σίγουρα το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, γιατί επέλεγα να παίξω ποδόσφαιρο, αλλά τώρα ξοδεύω περισσότερο χρόνο στο γήπεδο του γκολφ, απ' ό,τι όλα τα μέλη της οικογένειάς μου μαζί!»

7500A
Pietro Binaghi
Συνδυάζοντας την ευχαρίστηση με την εργασία

Συνδυάζοντας την ευχαρίστηση με την εργασία

Η πολυετής πείρα έχει διδάξει στον Pietro ότι το αίσθημα υπερηφάνειας για την εργασία και η ύπαρξη καλών φίλων είναι πολύ σημαντικά ώστε να έχουμε ικανοποίηση από την εργασία μας και να αισθανόμαστε γενικότερα ευτυχισμένοι. Απολαμβάνει την παρέα σχεδόν όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν πάθος για την εργασία τους, εκτιμούν την ποιότητα και έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν την ευχαρίστηση με την εργασία, εντός και εκτός των γηπέδων γκολφ.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει στην John Deere είναι η βαθιά κατανόηση που έχει αυτή η εταιρεία για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς και για όλα όσα χρειάζονται, προκειμένου να συντηρείται σωστά ένα καλά προετοιμασμένο γήπεδο. Αυτό μου δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεργάζομαι μαζί της.»

Χωρίς ενδοιασμό

Σε τελική ανάλυση, η επιμέλεια αυτού του μεγαλοπρεπούς γηπέδου γκολφ είναι κάτι παραπάνω από μια θέση εργασίας. Είναι μια αποστολή και ένα όνειρο που για τον Pietro έγινε πραγματικότητα. Δεν κοίταξε ποτέ πίσω από τη στιγμή που αντάλλαξε την παλιά ζωή του στην πόλη για τη μεγαλοπρέπεια του Castiglion del Bosco στην Τοσκάνη. Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει επειδή προσπαθεί και επιτυγχάνει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής;

Χέρι στο χόρτο
Βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο

Βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο

Εντοπίστε τον αντιπρόσωπο John Deere της περιοχής σας