ΔΥΟ ΕΠΟΧΩΝ

Κάθε χρόνο, όταν ο καιρός κρυώνει στην κοιλάδα Ziller στην Αυστρία και το πρώτο χιόνι καλύπτει τις μυτερές κορυφές των Άλπεων, ο Gerald και ο γιος του Hans-Jörg ετοιμάζουν την καμπίνα τους στο Stackerlalm για τον χειμώνα. Έπειτα, οδηγούν τα βοοειδή τους πίσω στην κοιλάδα από το Alm των 1850 μέτρων και τα αφήνουν στα σαμούα. Μόλις όμως λιώσει το χιόνι, ανηφορίζουν ξανά. Έτσι έχουν τα πράγματα, λέει ο Gerald Hotter, αυτό κάνουμε κάθε χρόνο.
ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΜΕΤΑ, ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ, ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
GERALD HOTTER

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Η οικογένεια έχει στην κατοχή της το βοσκοτόπι και την καμπίνα για αιώνες. Είναι παράδοση εδώ, όταν παράγονται ζωοτροφές το καλοκαίρι, να ανεβαίνουν οι Hotter στο Alm με τα βοοειδή τους. Το γάλα εδώ είναι το πιο πλούσιο ολόκληρου του έτους, λέει ο Gerald. Έχει τα περισσότερα συστατικά και τα περισσότερα λιπαρά γιατί οι αγελάδες τρώνε μόνο καλό γρασίδι. Και ο βοσκότοπος των 120 εκταρίων διαθέτει πολλά από αυτά για τις δεκατρείς γαλακτοπαραγωγές αγελάδες και τα εννέα μοσχάρια των Hotter.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΣΤΙΣ 5 ΠΡΩΙ, ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΕΞΩ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΒΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΒΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΕΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. ΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
HANS-JÖRG HOTTER

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Η ζωή ήταν δύσκολη στο Alm. Δεν υπήρχαν μονοπάτια ή δρόμοι και οι άνθρωποι φόρτωναν τα πάντα στις πλάτες του, όπως θυμάται ο Hans-Jörg να λέει ο παππούς του. Η κοπριά αφαιρούταν με καλάθια, τα βοσκοτόπια καλλιεργούνταν με δρεπάνια και το σανό δενόταν σε δεμάτια που μετακινούνταν στον στάβλο με το κεφάλι. Σήμερα, μπορούμε να καθαρίσουμε και να διώχνουμε το σανό με μηχανήματα. Αυτό μας έχει κάνει τη ζωή ευκολότερη.
ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΡΟΜΟΣ, ΤΙΠΟΤΑ. ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ.
GERALD HOTTER

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ο δρόμος προς το Alm χτίστηκε πριν από δώδεκα χρόνια και έχει μεταμορφώσει τη γεωργία όσο και τα μηχανήματα. Προηγουμένως, όλα έπρεπε να μεταφέρονται με ένα πρωτόγονο τελεφερίκ και τα βοοειδή οδηγούνταν με τα πόδια σε μια δύσκολη διαδρομή. Τώρα, όλα είναι πολύ πιο προσβάσιμα. Εάν ένα ζώο πάθει ατύχημα και σπάσει το πόδι του, λέει ο Hans-Jörg, μπορούμε να το κατεβάσουμε στην κοιλάδα ανά πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται να το σφάξουμε επιτόπου λόγω έλλειψης καλύτερης εναλλακτικής λύσης.
Η τεχνολογία σήμερα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα και μας βοηθά να καλλιεργούμε το Alm πολύ καλύτερα.
Gerald Hotter

ΜΠΕΪΚΟΝ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ

Αυτές τις μέρες, οι μόνοι άνθρωποι που ανεβαίνουν από την κοιλάδα με τα πόδια είναι οι πεζοπόροι. Τους παίρνει περίπου δυόμισι ώρες. Στο Stackerlalm, απολαμβάνουν ένα διάλειμμα με μια πιατέλα από σπιτικό μπέικον, τυρί, ψωμί και βούτυρο, που σερβίρεται από τον αλπικό οικοδεσπότη τους Gerald. Οι Hotter εκτρέφουν τέσσερα γουρούνια κάθε χρόνο για μπέικον και χοιρινό και η γυναίκα του Gerald φτιάχνει ακόμη και Zirbenschnaps, μια ρητινώδη τοπική σπεσιαλιτέ. Ο Gerald λέει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν ξανά τα αυθεντικά φυσικά προϊόντα και επισκέπτονται το Alm για αυτόν τον λόγο και μόνο.
Αυτό εδώ είναι το σπίτι μας. Αγαπάμε την κοιλάδα μας.
Gerald Hotter

ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ

Η οικογένεια απολαμβάνει να ζει ως ένα με τη φύση. Ο Hans-Jörg βρίσκει τις πόλεις ενδιαφέρουσες, αλλά λέει ότι δεν μπορούσε να φανταστεί να ζει εκεί. Λέει ότι όταν πίνει τον πρωινό του καφέ, χρειάζεται τα βουνά και τη θέα που υπάρχει εδώ. Τα πρωινά του Νοεμβρίου, όταν η φύση «πεθαίνει», συχνά ανεβαίνει όσο πιο ψηλά μπορεί και κοιτάζει το τοπίο μέσα από τα κιάλια του. Έτσι χαλαρώνει ο Hans-Jörg.
Είναι ωραίο όταν όλα κυλούν ομαλά. Χωρίς ατυχήματα, χωρίς πτώσεις με τα βοοειδή... αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Hans-Jörg Hotter

Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Σύντομα, θα είναι καιρός να επιστρέψουμε στην κοιλάδα. Ο Gerald λέει ότι είναι χαρούμενοι που επιστρέφουν κάτω όταν έρχεται το φθινόπωρο. Όταν όμως έρχεται η άνοιξη, οι Hotter επιστρέφουν στα βοσκοτόπια τους. Όταν το χιόνι υποχωρήσει τον Μάιο, οδηγούν τα βοοειδή τους πάλι πάνω. Πρώτα στο Aste, τον αλπικό βοσκότοπό τους στα 1400 μέτρα και, στη συνέχεια, μέχρι τα 1850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, πίσω στο σπίτι τους στο Stackerlalm.
Η Σειρά Gator Της John Deere

Η Σειρά Gator Της John Deere

Ανακαλύψτε Την Εμβέλεια