Μια μεγάλη σειρά από
φύλακες και κυνηγούς

Πιθανότατα, ο Karl Mitterhauser δεν είναι φτιαγμένος για δουλειά γραφείου. Ευτυχώς, αντί γι' αυτό, έγινε δασοφύλακας και κυνηγός. Δεδομένου ότι οι Mitterhauser φρόντιζαν τα δάση και την άγρια ζωή για δώδεκα γενιές, οτιδήποτε άλλο θα ήταν σχεδόν αδιανόητο. Τα απομνημονεύματα της οικογένειας αναφέρουν ακόμη και για περιπετειώδη κυνήγια ελαφιών με τον αυστριακό Kaiser Franz-Josef. Ο Karl Mitterhauser ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και υπήρξε παθιασμένος δασοφύλακας και κυνηγός για περισσότερα από 30 χρόνια.
ΣΤΑ 50 ΜΟΥ, ΕΧΩ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.
KARL MITTERHAUSER

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ KARL MITTERHAUSER

Η περιοχή του Karl Mitterhauser καλύπτει περίπου 8500 εκτάρια στη δυτική Αυστρία. Εκτείνεται από το κατώτατο όριο της κοιλάδας Zillertal έως και στα 3000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αλλά, ούτως ή άλλως, τα άγρια ζώα είναι αυτά που φροντίζουν τις κορυφές του βουνού, έχει πει αστειευόμενος. Παλιά υπήρχαν έξι δασοφύλακες και μια δασική υπηρεσία· τώρα, ο Karl Mitterhauser φροντίζει το δάσος και την άγρια ζωή σχεδόν μόνος. Όχι όμως ακριβώς, γιατί η Bessy, ένα Ντάκσμπρακε των Άλπεων, τον βοηθά όπου μπορεί.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 8500 ΕΚΤΑΡΙΑ. ΤΑ 4500 ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ.
KARL MITTERHAUSER

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΞΥΛΕΙΑΣ

Ο δασοφύλακας και ο κυνηγός απολαμβάνουν να εργάζονται μέσα και μαζί με τη φύση. Αλλά πρέπει, επίσης, να βγάλουν και χρήματα, λέει, οπότε η ξυλεία υλοτομείται κάθε μέρα. Όλοι έχουν ένα σπίτι και όλοι χρειάζονται έπιπλα, λέει ο Karl Mitterhauser. Επιβλέπει την κοπή και απομάκρυνση δέντρων προς τα εργοστάσια και φροντίζει για την υγιεινή των δασών καθαρίζοντάς τα από πεσμένα δέντρα και κλαδιά. Σε αντίθετη περίπτωση, οι σκολύτες πολλαπλασιάζονται, λέει ο Karl Mitterhauser, και τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑΣ. ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ – ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
KARL MITTERHAUSER
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ GATOR
ΙΣΧΥΡΟ
ΒΑΡΟΥΛΚΟ

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥ

Το κυνήγι είναι, επίσης, μέρος της δουλειάς του Karl Mitterhauser. Το καλοκαίρι κάνει τον απολογισμό της άγριας ζωής· όταν πέφτει το πρώτο χιόνι βλέπει τα ζώα να τρέφονται. Παλιότερα, τα ελάφια μετακινούνταν σε θερμότερες περιοχές τον χειμώνα. Σήμερα, ο τουρισμός και η κίνηση έχουν διακόψει αυτά τα αλπικά μονοπάτια και τα ζώα πρέπει να μείνουν στην ψυχρή δυτική περιοχή. Τα ζώα πέθαιναν από την πείνα όταν το χιόνι έφτανε τα δύο μέτρα βάθος, εξηγεί ο δασοφύλακας και κυνηγός. Αυτός είναι ο λόγος που τα ταΐζουμε σανό τον χειμώνα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ GATOR
ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ
ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ.
KARL MITTERHAUSER

ΕΝΑ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Στην περιοχή του Karl Mitterhauser, οι άνθρωποι υλοτομούν ξυλεία, δουλεύουν σε φάρμες και φροντίζουν αλπικά βοσκοτόπια και άγρια ζώα. Αλλά το Zillertal της Αυστρίας διαθέτει, επίσης, τουρισμό, πίστες σκι και επιχειρήσεις ψυχαγωγίας. Ο δασοφύλακας και κυνηγός λέει ότι πρέπει πάντα να βρίσκετε τη χρυσή τομή μεταξύ διαφορετικών ομάδων συμφερόντων. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς αυτές τις μέρες, το οποίο συμβαδίζει με τη νέα τεχνολογία. Η δουλειά αλλάζει συνεχώς, λέει ο Karl Mitterhauser, και πρέπει να προσαρμόζεστε στις εποχές.
ΣΥΧΝΑ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
KARL MITTERHAUSER

ΦΥΤΕΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΕΣ

Αυτό που ο Karl Mitterhauser απολαμβάνει περισσότερο στη δουλειά του είναι να φυτεύει νεαρά δέντρα –έλατα και πεύκα σε ορισμένες χαμηλές περιοχές– μετά την κοπή ώριμων δέντρων. Η τοποθέτηση των θεμελίων για τα επόμενα 150 χρόνια μπορεί να είναι εκπληκτική, παραδέχεται ο δασοφύλακας και κυνηγός. Και ποιος ξέρει; Εάν η οικογενειακή παράδοση συνεχιστεί, ίσως κάποια μέρα τα δισέγγονα του να κόψουν τα δέντρα που φύτεψε σήμερα.
Η Σειρά Gator Της John Deere

Η Σειρά Gator Της John Deere

Ανακαλύψτε Την Εμβέλεια