Ανταλλακτικά θεριζοαλωνιστικών και συντήρηση

Ανταλλακτικά θεριζοαλωνιστικών

Ετοιμαστείτε για αποτελέσματα που θα σας καταπλήξουν!

Τα καλύτερα εξαρτήματα στην κατηγορία τους και οι τακτικές επιθεωρήσεις είναι το κλειδί για την κορυφαία απόδοση συγκομιδής για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Λόγχες μαχαιριών

Αντικατάσταση λόγχης μαχαιριών – πότε και γιατί

Η αντικατάσταση της λόγχης των μαχαιριών όταν έχει σπάσει, λυγίσει ή όταν το διάκενο υπερβαίνει τα 5,4 mm θα εξοικονομήσει ισχύ, θα μειώσει τους χρόνους που δεν είναι διαθέσιμα και τα συνολικά έξοδα συντήρησης και ανταλλακτικών για την πλατφόρμα κοπής – ο ιμάντας μηχανισμού κίνησης και τα τμήματα των μαχαιριών χρειάζεται να αντικαθίστανται λιγότερο συχνά.

Εξαρτήματα κοπής

Αντικατάσταση εξαρτημάτων κοπής – πότε και γιατί

Παρακολουθήστε τα εξαρτήματα κοπής πλατφόρμας για σημάδια φθοράς ή ζημιάς και αντικαταστήστε τα για να διασφαλίσετε ότι κόβετε τη σοδειά και δεν την αναμοχλεύετε αναποτελεσματικά. Θα αποκτήσετε καλύτερη ταχύτητα πορείας, θα εξοικονομήσετε καύσιμα και θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του ιμάντα μηχανισμού κίνησης.

Δάκτυλα κοχλία

Αντικατάσταση δάκτυλων (πλήκτρα) κοχλία – πότε και γιατί

Οι σπασμένοι, λυγισμένοι ή υπερβολικά φθαρμένοι δάκτυλοι κοχλία θα πρέπει να αντικαθίστανται για την επίτευξη καλύτερων χαρακτηριστικών τροφοδοσίας και υψηλότερης ταχύτητας πορείας.

Ιμάντες

Αντικατάσταση ιμάντων – πότε και γιατί

Όταν δείτε ορατές ρωγμές επάνω σε έναν ιμάντα ή όταν ο ιμάντας παράγει ασυνήθιστους ήχους, έχει έρθει η ώρα για αντικατάσταση. Θα επωφεληθείτε από καλύτερη μετάδοση ισχύος, ελάχιστη ολίσθηση και μικρότερη δόνηση. Παρεμπιπτόντως, αποθηκεύετε τους ιμάντες πάντα σε θερμοκρασία ανάμεσα σε +15°C και +25°C σε ξηρό μέρος.

Ράβδοι

Αντικατάσταση ράβδων – πότε και γιατί

Όταν το προφίλ σε μια ράβδο είναι λιγότερο από 6 mm στη μέγιστη θέση, θα πρέπει οπωσδήποτε να την αντικαταστήσετε. Μόνο ένα κατάλληλο προφίλ δοντιών διασφαλίζει βέλτιστη απόδοση αλωνισμού, ιδιαίτερα όταν χειρίζεστε βαριά φορτία αλωνισμού.

Καδένες

Αντικατάσταση καδένων – πότε και για ποιο λόγο

Η έγκαιρη αντικατάσταση των καδένων είναι ζωτικής σημασίας. Τυπικά σημάδια κόπωσης είναι οι σπασμένες εσωτερικές πλάκες, οι κομμένοι πείροι εξαιτίας σπασμένων εσωτερικών πλακών ή οι ρωγμές κόπωσης. Επίσης αντικαταστήστε τις όταν επιμηκυνθούν περισσότερο από 3%, το οποίο καταδεικνύεται από φθορά τριβής του πείρου και του κουζινέτου. Χρησιμοποιήστε τον μετρητή ελέγχου φθοράς για να ελέγξετε την καδένα.

Μαχαίρια

Αντικατάσταση μαχαιριών – πότε και γιατί

Σπασμένα, κατεστραμμένα ή φθαρμένα μαχαίρια καταστροφέα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερη ποιότητα κοψίματος και υψηλότερη κατανάλωση καυσίμων και ισχύος – θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα μαχαίρια έγκαιρα. Τα νέα μαχαίρια αυξάνουν την απόδοση κοπής, ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο χρόνου μη διαθεσιμότητας και μειώνουν το συνολικό κόστος λειτουργίας.