Δελτίο τύπου   Ιούλιος 05, 2024

Η John Deere παρουσιάζει τη νέα σειρά βαμβακοσυλλεκτικών μηχανημάτων CP500

cp500-cotton-picker

Walldorf, Germany – Η John Deere παρουσιάζει σήμερα τη σειρά βαμβακοσυλλεκτικών μηχανημάτων νέας γενιάς CP500. Η σειρά περιλαμβάνει δύο μοντέλα, την έκδοση με καλάθι CP550 και την έκδοση με μηχανισμό σχηματισμού στρογγυλών μονάδων (μπάλες) CP570, ενώ και οι δύο εκδόσεις διατίθενται στη διαμόρφωση τεσσάρων σειρών. Και τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν την καμπίνα χειριστή John Deere 1900 και τον κινητήρα 9,0 λίτρων γενιάς II, ενώ μπορούν να διαμορφωθούν με τις νέες συλλεκτικές μονάδες MP12 ή MP16. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας John Deere Precision Ag Technology είναι επίσης διαθέσιμα για αυτά τα νέα βαμβακοσυλλεκτικά μηχανήματα. Για παράδειγμα, ο ενσωματωμένος δέκτης StarFireTM 7500, η οθόνη G5Plus CommandCenterTM και το μόντεμ R JDLinkTM* για αδιάλειπτη συνδεσιμότητα περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Βελτιωμένη απόδοση, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας

Με τον ισχυρό κινητήρα γενιάς II που παρέχει 360 ίππους, σε σύγκριση με τους 250 ίππους του προηγούμενου μοντέλου 9970, η σειρά CP500 προσφέρει εξαιρετική απόδοση, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες συγκομιδής. Το μοντέλο με καλάθι CP550 διατίθεται με τεχνολογία καλαθιού Pro-LiftTM η οποία προσφέρει γρήγορη – σε 2 λεπτά μόνο – και ασφαλή εκφόρτωση στο πλάι του μηχανήματος. Η John Deere παρουσιάζει επίσης τις νέες συλλεκτικές μονάδες, την MP12 και την MP16, για τη σειρά CP500, παρέχοντας στους χειριστές τη δυνατότητα να διενεργούν ταχύτερη συγκομιδή με συγχρονισμένες ταχύτητες έως 7,1 και 7,4 km/h, αντίστοιχα, σε σύγκριση με την ταχύτητα 6,1 km/h του προηγούμενου μοντέλου 9970. Και οι δύο νέες συλλεκτικές μονάδες έχουν πίσω τύμπανο 12 ράβδων, ενώ ο σχεδιασμός της MP16 περιλαμβάνει μπροστινό τύμπανο 16 ράβδων και ο σχεδιασμός της MP12 περιλαμβάνει μπροστινό τύμπανο 12 ράβδων. Η μονάδα MP16 είναι ειδικά σχεδιασμένη για βαμβακoχώραφα υψηλής απόδοσης, καθώς και μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας. Σε σύγκριση με τις μονάδες Pro12 του μοντέλου 9970, η συλλεκτική μονάδα MP16 προσφέρει καλύτερη αποδοτικότητα συλλογής επιτυγχάνοντας έως και 1% μεγαλύτερη συγκομιδή ανά εκτάριο.  Οι νέες συλλεκτικές μονάδες περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό ένα σύστημα αυτόματης λίπανσης, το οποίο θα εξαλείψει την ανάγκη να σταματάτε και να γρασάρετε μη αυτόματα τις μονάδες κάθε έξι ώρες. Η ακριβής αυτόματη δοσολογία έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη κατανάλωση γράσου. Όλες αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις μεταφράζονται σε μια πιο παραγωγική και οικονομικά αποδοτική διαδικασία συγκομιδής βαμβακιού με σπόρους, επιτρέποντας στους αγρότες να συγκομίζουν περισσότερο βαμβάκι με σπόρους με μεγαλύτερες ταχύτητες και να ελαχιστοποιούν το λειτουργικό κόστος και τον χρόνο μη διαθεσιμότητας του μηχανήματος.

Έξυπνες λύσεις συγκομιδής

Εξοπλισμένη με ένα προηγμένο πακέτο John Deere Precision Ag Technology, που συμπεριλαμβάνει τον δέκτη StarFireTM 7500 και την οθόνη G5Plus CommandCenterTM, η σειρά CP500 διασφαλίζει απόλυτα ότι οι εργασίες συγκομιδής εκτελούνται με ακρίβεια και έξυπνο τρόπο. Η μεγάλη και υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 12.8” παρέχει εύκολη και έξυπνη πρόσβαση στις πληροφορίες συγκομιδής, καθώς και στον έλεγχο των λειτουργιών του μηχανήματος – όλα σε πραγματικό χρόνο εν κινήσει κατά τη διάρκεια της συγκομιδής. Η ενσωμάτωση της συνδεσιμότητας JDLinkTM* βελτιστοποιεί περαιτέρω τη διαχείριση δεδομένων και την παρακολούθηση των μηχανημάτων, καθιστώντας όλα τα δεδομένα συγκομιδής και μηχανήματος διαθέσιμα για ανάλυση στο βασιζόμενο στο cloud John Deere Operations CenterTM, ένα ισχυρό εργαλείο γεωργικής διαχείρισης που είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Η σειρά CP500 προσφέρει επίσης καινοτόμες λειτουργίες καθοδήγησης, όπως π.χ. το AutoTracTM RowSenseTM και το AutoPathTM, που βελτιώνουν την ακρίβεια των εργασιών στον αγρό και μειώνουν την κόπωση του χειριστή. Με την αυτοματοποίηση της οδήγησης και της παρακολούθησης, οι χειριστές μπορούν να επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση της απόδοσης της συγκομιδής, πράγμα που βελτιώνει τη συνολική αποδοτικότητα και την ποιότητα της σοδειάς. Η ενσωμάτωση της δυνατότητας τεκμηρίωσης συγκομιδής επιτρέπει στους χειριστές και τους αγρότες να παρακολουθούν και να αναλύουν δεδομένα συγκομιδής εν κινήσει.

Καινοτόμα χαρακτηριστικά για ακρίβεια και ιχνηλασιμότητα

Η John Deere ενσωματώνει την παλαιότερη τεχνολογία Ταυτοποίηση συγκομιδής Cotton Pro στο μοντέλο με μηχανισμό σχηματισμού στρογγυλών μονάδων CP570, παρέχοντας πλήρη ιχνηλασιμότητα των μονάδων. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία συλλέγει περισσότερες από 25 παραμέτρους για κάθε μονάδα, όπως η διάμετρος και το βάρος της μονάδας, η περιεκτικότητα σε υγρασία και οι συντεταγμένες GPS ρίψης μονάδας. Όλα αυτά τα δεδομένα είναι συνδεδεμένα με την ετικέτα RFID και τον αποκλειστικό αριθμό σειράς της μονάδας. Για εύκολη προβολή και παρακολούθηση από τον αγρότη, το John Deere Operations Center™ διαμοιράζει τα δεδομένα μέσω του αριθμού σειράς μονάδας. Είναι επίσης δυνατός ο διαμοιρασμός των δεδομένων σε τρίτα μέρη, όπως η εκκοκκιστική μηχανή βάμβακος, για διαφάνεια και προγραμματισμό των αποστελλόμενων φορτίων της μονάδας.

Στοιχεία και αριθμοί

 

CP550

CP570

Ονομαστική ισχύς κινητήρα (ίπποι, στις 1900 σ.α.λ.)

360

Αύξηση ισχύος (ίπποι, στις 1900 σ.α.λ.)

15

Βαμβακοσυλλεκτικές μονάδες / Ταχύτητα με 1η (km/h)

MP12 / 7,1

MP16 / 7,4

Ύψος μηχανήματος (σε μέτρα, λειτουργία συγκομιδής)

4,84

4,83

Μήκος μηχανήματος (σε μέτρα, λειτουργία συγκομιδής)

9,27

9,83

Πλάτος μηχανήματος (m)

4,19 μέτρα σε απόσταση σειρών 90 cm, 4 σειρές

Μέγεθος RMB (cm)

δεν ισχύει

101-183 (Β) x 152 (Π)

Βάρος RMB

δεν ισχύει

1 τόνος ± 100 kg

Χωρητικότητα καλαθιού

32 m3

δεν ισχύει

Χρόνος εκφόρτωσης

λιγότερο από 2 λεπτά

δεν ισχύει

*Περιλαμβάνεται στη διαμόρφωση μηχανήματος με βασικό εξοπλισμό, όπου είναι νόμιμη η πώληση.