Τα 8 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την κοπή χορτολιπάσματος

Η λίπανση του γκαζόν σας μόλις έγινε ευκολότερη. Το χορτολίπασμα από κομμένα κομμάτια χόρτου είναι ο φυσικός τρόπος παροχής σημαντικών θρεπτικών συστατικών στο γκαζόν σας. Παρακάτω θα βρείτε οκτώ πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Η λίπανση του γκαζόν σας δε χρειάζεται να είναι αγγαρεία: Μπορείτε απλώς να αφήσετε τα κομμένα κομμάτια χόρτου να κάνουν τη δουλειά. Το χορτολίπασμα από κομμένα κομμάτια χόρτου είναι ο φυσικός τρόπος παροχής σημαντικών θρεπτικών συστατικών στο γκαζόν σας. Παρακάτω θα βρείτε οκτώ πράγματα που πρέπει να ξέρετε:

  1. Η κοπή χορτολιπάσματος επιτρέπει στα κομμάτια του χόρτου να κόβονται τόσο λεπτά ώστε να μην φαίνονται όταν αφήνονται ξανά στο γκαζόν.
  2. Βεβαιωθείτε ότι οι λεπίδες σας είναι αιχμηρές. Οι αιχμηρές λεπίδες εξασφαλίζουν ποιοτικές κοπές ακριβείας.
  3. Με την κοπή χορτολιπάσματος επιστρέφετε στο γκαζόν σας θρεπτικά στοιχεία πλούσια σε άζωτο. Έτσι θρέφετε το γκαζόν σας και μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα λιπάσματος που χρειάζεστε.
  4. Κατά την κοπή χορτολιπάσματος, τηρείτε τον κανόνα του «ενός τρίτου», δηλαδή μην αφαιρείτε περισσότερο από το επάνω ένα τρίτο του φύλλου του χόρτου. Αν το γκαζόν σας μεγαλώνει γρήγορα, θα πρέπει να το κουρεύετε συχνότερα.
  5. Η κοπή χορτολιπάσματος έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν το χόρτο είναι στεγνό.
  6. Το σύστημα MulchControl™ της John Deere είναι ο εύκολος τρόπος να παράγετε χορτολίπασμα ενώ κουρεύετε το γκαζόν.
  7. Αν δημιουργούνται άσχημες μάζες επειδή το χόρτο είναι ψηλό ή βρεγμένο, το σύστημα MulchControl™ θα πρέπει να χρησιμοποιείται στη λειτουργία πλαϊνής εκφόρτωσης.
  8. Αν οι συνθήκες δικαιολογούν τη χρήση του συστήματος MulchControl™ στη λειτουργία πλαϊνής εκφόρτωσης, τα κομμένα κομμάτια χόρτου πιθανόν να είναι ορατά για μερικές ημέρες, όσο αποσυντίθενται.

Αυτή η αποκλειστική τεχνολογία είναι διαθέσιμη ως τεχνολογία «μίας κίνησης» στο χλοοκοπτικό τρακτέρ με κάθισμα John Deere X350 Select Series με χορτοκοπτική πλατφόρμα Accel Deep™ 106 ή 121 εκατοστών, και σε άλλα χλοοκοπτικά Select Series.

Τα κιτ MulchControl™ με τεχνολογία «τραβήγματος ενός μοχλού» είναι διαθέσιμα σε χλοοκοπτικά με κάθισμα S240 με χορτοκοπτικές πλατφόρμες Accel Deep™, χλοοκοπτικά Select Series, χλοοκοπτικά Signature Series και όλα τα οικιακά χλοοκοπτικά ZTrak.

Όλα τα κιτ MulchControl™ της John Deere περιλαμβάνουν λεπίδες κοπής χορτολιπάσματος για βέλτιστα αποτελέσματα σε αυτή την εργασία.