Είναι άνοιξη: καιρός να ελέγξτετε για στρώματα ξερών υπολειμμάτων χόρτων

Για ποιο πράγμα μιλάμε; Μα για τον νεκρό ιστό χορτοτάπητα που είναι θαμμένος μέσα στο γκαζόν σας. Μάθετε γιατί είναι ανεπιθύμητος και πώς να τον ξεφορτωθείτε.

Έχετε προσέξει ποτέ εκείνο το στρώμα νεκρού χόρτου και άλλων οργανικών καταλοίπων που σχηματίζεται πάνω στο γκαζόν σας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα; Αν είναι πάρα πολύ, τότε είναι κακό για το γκαζόν σας, επομένως πρέπει να το απομακρύνετε..

Γιατί είναι κακό ένα μεγάλο στρώμα ξερών υπολειμμάτων χόρτων; Επειδή μπορεί να εμποδίσει το νερό και τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν εκεί όπου πρέπει να είναι: την περιοχή των ριζών. Συνεπώς, αν θέλετε υγιές, πυκνό και ανθεκτικό χόρτο, καλύτερα να αναλάβετε δράση. Αν το γκαζόν σας δίνει μια σπογγώδη αίσθηση όταν περπατάτε επάνω του, αυτό σημαίνει ότι το στρώμα των ξερών υπολειμμάτων χόρτων είναι υπερβολικά μεγάλο.

Η καλύτερη εποχή να το απομακρύνετε είναι η άνοιξη, μετά τη φάση ενεργούς ανάπτυξης του γρασιδιού σας και αφότου το έχετε κουρέψει μερικές φορές. Αν διαθέτετε ποικιλία γρασιδιού για θερμές περιοχές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε τη διαδικασία αργότερα μέσα στην άνοιξη. Από την άλλη, οι ποικιλίες γρασιδιού για ψυχρές περιοχές ωφελούνται περισσότερο από την εκτέλεση της διαδικασίας στις αρχές της άνοιξης και τις αρχές του φθινοπώρου.

Πώς, λοιπόν, θα ξεφορτωθείτε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την υπερβολική ποσότητα ξερών υπολειμμάτων χόρτων; Αν το εμβαδόν του γκαζόν σας δεν είναι πολύ μεγάλο, μια παλιά καλή τσουγκράνα είναι ό,τι πρέπει.

Ωστόσο, για μεγαλύτερες εκτάσεις, υπάρχει σχετική τεχνολογία που συνδυάζεται με το X100 σας: ο αεριστήρας 1 μέτρου της John Deere. Χρησιμοποιήστε τον για να αναμοχλεύσετε ή να αερίσετε το γκαζόν σας - διαθέτει 20 εύκαμπτα δόντια και μπορεί να σηκώσει έως 45 kg βάρους, αν χρειάζεται. Αν υπάρχουν στον κήπο σας ασφαλτοστρωμένες περιοχές, τις οποίες πρέπει να διασχίσετε για να φτάσετε στο γκαζόν σας, θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα τη λειτουργία δρόμου του αεριστήρα.