Ένα φυσικό κατασταλτικό ζιζανίων

Η κοπή χορτολιπάσματος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εκτός από τη μείωση της ανάπτυξης ζιζανίων, διατηρεί την υγρασία του χώματος, βελτιώνει την υγεία και την ευφορία του και ομορφαίνει τον κήπο σας.

Η κοπή χορτολιπάσματος σημαίνει κάλυψη του χώματος στα παρτέρια σας με φυσικό υλικό, όπως κομμάτια φλοιού δέντρων. Αυτή η βιολογική μέθοδος κηπουρικής προστατεύει το χώμα και το τροφοδοτεί με θρεπτικά συστατικά.

Άνεμος, κακοκαιρία, ξηρασία: το χώμα στα παρτέρια σας εκτίθεται σε πολλές εξωτερικές επιδράσεις. Επομένως, μπορεί να είναι χρήσιμη η εφαρμογή ενός προστατευτικού στρώματος υπό τη μορφή χορτολιπάσματος. Οι κηπουροί έχουν μάθει αυτήν την αρχή από την ίδια τη φύση - άλλωστε πρακτικά δεν υπάρχει γυμνό χώμα: φύλλα, σπασμένα κλαδιά, φυτά ή ένα στρώμα χούμου σκεπάζουν συνήθως το έδαφος στη φύση. Αν η κοπή του χορτολιπάσματος γίνεται σωστά, το χώμα παραμένει υγρό, ο άνεμος δεν μπορεί να το ξηράνει και το νερό δεν εξατμίζεται τόσο γρήγορα. Με τη σειρά της, η βροχή απορροφάται από το χώμα και δεν το παρασέρνει. Το προστατευτικό στρώμα λειτουργεί, επίσης, και σαν ζεστή κουβέρτα, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη των φυτών σας και αποτρέποντας την ανάπτυξη ζιζανίων. Αν έχετε φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι ιδιαίτερα θερμόφιλα, το χορτολίπασμα μπορεί ακόμη και να αυξήσει τη σοδειά σας.

Χρήσιμοι βοηθοί, όπως σκουλήκια, βακτήρια και μικροοργανισμοί αραιώνουν το χώμα κάτω από το χορτολίπασμα και αποσυνθέτουν το οργανικό κάλυμμα των υπολειμμάτων κοπής του κήπου και τα συναφή, προσθέτοντας στο χώμα θρεπτικά συστατικά και αυξάνοντας το στρώμα του χούμου. Θα διαπιστώσετε ότι χρειάζεται να ποτίζετε λιγότερο και να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στον μη αυτόματο αερισμό του χώματος ενός παρτεριού, αν χρησιμοποιείτε καλά το χορτολίπασμα.

Με την πρακτική ρυμούλκα που είναι διαθέσιμη προαιρετικά για το X100 σας, μπορείτε ακόμη και να μεταφέρετε μεγάλες ποσότητες χορτολιπάσματος γρήγορα και εύκολα απευθείας στα παρτέρια σας.