PRESS RELEASE   May 10, 2022

Μεγαλύτερη άνεση και ισχύς για τα τρακτέρ ειδικών εργασιών

5115G

Τα τρακτέρ της σειράς 5G της John Deere προσφέρουν πλέον μια ευρύτερη γκάμα μοντέλων και μεγαλύτερη άνεση για τις ποικίλες εργασίες που απαιτούνται σε καλλιέργειες υψηλής αξίας. Η σειρά έχει αναβαθμιστεί πλήρως όσον αφορά όλα τα τρακτέρ άνω των 75 hp, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων, πιο ισχυρών μοντέλων στη διαμόρφωση GV, GN, GF και GL. 

 

Νέες δυνατότητες για τις εκδόσεις με καμπίνα 

Μια βασική νέα δυνατότητα των τρακτέρ της σειρας 5G είναι το κιβώτιο ταχυτήτων Hi-Lo PowrReverserTM Eco, 30 εμπρός/15 πίσω αλλά και 5άρι σασμάν σε 5GF, 5GV, 5GN. Το κιβώτιο ταχυτήτων επιτρέπει ταχύτητα πορείας 40 χλμ./ώρα με μειωμένες στροφές κινητήρα, παρέχοντας οικονομία καυσίμου και πιο άνετη οδήγηση.   

Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις κάθε πελάτη ξεχωριστά, η σειρά 5G έχει εμπλουτιστεί με νέα μοντέλα. Τα κυριότερα από αυτά είναι τα νέα τρακτέρ 5115 για τη σειρά μοντέλων GF, GN και GV τα οποία παρέχουν μέγ. ισχύ έως και 120 hp μέσω ενός τετρακύλινδρου κινητήρα 3,6 λίτρων. Επιπλέον, η John Deere προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την ισχύ για λειτουργία στις πιο στενές σειρές στον αμπελώνα, καθώς η γκάμα μοντέλων GV έχει αποκτήσει δύο νέα μοντέλα – το 5105G και το 5115G με μέγιστη ισχύ 105 και 120 hp, αντίστοιχα.

Προσαρμοσμένα στον χειριστή       
Η επανασχεδιασμένη καμπίνα είναι πλέον καλύτερα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του οδηγού. Η νέα σχεδίαση προσφέρει βελτιωμένη εργονομία καθώς και περισσότερο χώρο για τα πόδια, πράγμα που αυξάνει την οδηγική άνεση και κάνει την εργασία με τα νέα τρακτέρ της σειράς 5G ακόμη πιο ευχάριστη. Το σημαντικά μειωμένο ύψος του καπό παρέχει ασυναγώνιστη ορατότητα προς τα εμπρός. Μεγαλύτερη ορατότητα, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρέχουν επίσης τα φώτα LED που διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός.    

Καθώς η νέα καμπίνα κάνει την εργασία πιο άνετη, υπάρχει όφελος και για την υγεία του οδηγού. Το σύστημα φίλτρου Κατηγορίας IV (σύμφωνα με το πρότυπο EN 15695), που είναι ενσωματωμένο στην οροφή της καμπίνας οδηγού, διατίθεται προαιρετικά και παρέχει προστασία από σκόνη, αερολύματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, και ατμούς.          

Ένα άλλο δυνατό σημείο των νέων τρακτέρ της σειράς 5G είναι η νέα ψηφιακή οθόνη 5 ιντσών, η οποία απεικονίζει σημαντικές πληροφορίες για το όχημα σε κεντρική θέση μπροστά στον οδηγό και επιτρέπει επίσης την εύκολη αλλαγή διαφόρων ρυθμίσεων του τρακτέρ και του μηχανήματος. 

Ειδικά σχεδιασμένα για αποδοτικότητα   
Τα νέα τρακτέρ είναι όχι μόνο πιο εύκολα στον χειρισμό, αλλά έχουν γίνει και πιο έξυπνα. Τα τρακτέρ μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με ISOBUS, ενώ παρέχεται και δυνατότητα για εκ των υστέρων τοποθέτηση (retrofit) της μονάδας τηλεματικής JD-Link. Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση των τρακτέρ στο John Deere Operations Center που παρέχεται δωρεάν, πράγμα που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Οι εργασίες μπορούν να ψηφιοποιηθούν και να προγραμματιστούν πιο εύκολα, καθώς τα υπερσύγχρονα εργαλεία διαχείρισης στόλου παρέχονται δωρεάν μαζί με το τρακτέρ. 

Για ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των εργασιών σε απότομες κλίσεις και στενές σειρές, τα τρακτέρ μπορούν να εξοπλιστούν με ολοκληρωμένες δυνατότητες, όπως το Dynamic Steering και ο αυτόματος συμπλέκτης (AutoClutch). Με το Dynamic Steering, η αντίσταση του τιμονιού αλλάζει αυτόματα με την ταχύτητα πορείας. Στις χαμηλότερες ταχύτητες, η απαιτούμενη προσπάθεια στρέψης του τιμονιού μειώνεται σημαντικά, ειδικά κατά τους ελιγμούς σε κλειστές στροφές, ενώ παρέχεται υψηλότερη ροπή στρέψης στο τιμόνι όταν οδηγείτε με ταχύτητα μεταφοράς σε δρόμους. Αυτό βελτιώνει την άνεση του οδηγού και τον έλεγχο του τρακτέρ. Η λειτουργία αυτόματου συμπλέκτη (AutoClutch) διευκολύνει τους ελιγμούς σε επικλινές έδαφος, καθώς ο συμπλέκτης συμπλέκεται μαζί με το πεντάλ του φρένου.

Πρόσθετες αναβαθμίσεις για τη σειρά 5G 

Σε οπωρώνες με χαμηλές καλλιέργειες που κρέμονται από πέργκολες, η σειρά 5G της John Deere προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ανοιχτής καμπίνας ή καμπίνας χαμηλού προφίλ. Ενόσω το νέο τρακτέρ 105 hp της γκάμας GL προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την ισχύ, τα μεγαλύτερα καθίσματα οδηγού παρέχουν μεγαλύτερη οδηγική άνεση για εργασίες στον οπωρώνα. 

Tα τρακτέρ κάτω των 75 hp έχουν ήδη λάβει την αναβάθμιση σε Βαθμίδα V, διατηρώντας τις γνωστές και αξιόπιστες ιδιότητες των προκατόχων τους.

 

table 5g