HarvestLab 3000Τεχνολογία γεωργίας ακριβείας

 • Φασματοσκοπία στο εγγύς υπέρυθρο (NIR) για την ανάλυση διάφορων συστατικών της σοδειάς που έχει θεριστεί, του ενσιρώματος ή του ρευστού λιπάσματος (ένας αισθητήρας, τρεις εφαρμογές)
 • Επιτρέπει αυτόματη προσαρμογή μήκους κοπής βάσει της περιεκτικότητας σε ξηρή ουσία (συγκομιδή)
 • Η ανάλυση συστατικών όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πλήρωσης αλλά και κατά τη διάρκεια της εφαρμογής (κοπριά)
 • Χρησιμοποιήστε ως εργαστήριο σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης ή γραφείο, επιτρέποντας ακριβή δοσολογία ζωοτροφής και υγιή ζωντανά.
Εκτύπωση

Ένας αισθητήρας – Τρεις εφαρμογές

Επέκταση όλωνΣύμπτυξη όλων

Ένας αισθητήρας – Τρεις εφαρμογές

Ένας αισθητήρας – Τρεις εφαρμογές

Δημιουργημένος και κατοχυρωμένος με την Carl Zeiss, ο αισθητήρας HarvestLab 3000 χρησιμοποιεί φασματοσκοπία στο εγγύς υπέρυθρο (NIR) για την ανάλυση διάφορων συστατικών της σοδειάς που έχει θεριστεί, του ενσιρώματος ή του ρευστού λιπάσματος. Ήδη από το 2009 η τεχνολογία είναι πιστοποιημένη από την Γερμανική Αγροτική Εταιρία (DLG) για την ανάλυση ξηρής ουσίας σε ενσίρωμα καλαμποκιού με μόνο αμελητέες αποκλίσεις μεταξύ 0,67 και 1,85%. Οι διάφορες βαθμονομήσεις μας έχουν τελειοποιηθεί κι άλλο, με την προσθήκη περισσότερων δειγμάτων από περισσότερους τύπους σοδειάς/ρευστού λιπάσματος, ποικιλίες/ζωοτροφές και περιοχές κάθε χρόνο.

Ο νέος ηλεκτρονικός εξοπλισμός του HarvestLab 3000 ανταποκρίνεται στις εξελίξεις της τεχνολογίας και βασίζεται σε εκατομμύρια ώρες εμπειρίας στα χωράφια. Ο αισθητήρας μπορεί να λαμβάνει υπόψη ένα κατά 12% ευρύτερο φάσμα μήκους κύματος για πρόσθετη ακρίβεια και παρέχει πάνω από 4.000 μετρήσεις ανά δευτερόλεπτο. Συνήθως αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1 εκατομμύριο μετρήσεις ανά φορτίο. Δεν σας παρέχει απλά μια τιμή τυχαίου δείγματος, αλλά σίγουρα στατιστικά δεδομένα εν κινήσει. Τα σφάλματα που συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της συλλογής δειγμάτων με το χέρι, όπως έκθεση σε οξυγόνο ή θερμότητα μέχρι το δείγμα να φτάσει στο επόμενο εργαστήριο, δεν υπάρχουν καθόλου. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, όλα τα δεδομένα εμφανίζονται και καταγράφονται ανά περιοχή σε πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις και επιτρέπει την αυτόματη βελτιστοποίηση του μηχανήματος ενώ είναι ακόμη στο χωράφι αντί να περιμένει κανείς πολλές μέρες για τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ενσιρωτικό μηχάνημα

Ενσιρωτικό μηχάνημα

Η υγρασία της καλλιέργειας μπορεί να ποικίλει μέχρι και 20% σε ένα και μόνο χωράφι απαιτώντας διαφορετικό ύψος κοπής για διασφάλιση ιδανικής συμπύκνωσης ενσιρώματος χωρίς συγκράτηση οξυγόνου. Κατάλληλο για ενσιρωτική μηχανή John Deere, το HarvestLab 3000 επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση ύψους κοπής με βάση την περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία. Αυτόματες ρυθμίσεις ποσότητας ουσιών εμβολιασμού ενσίρωσης βοηθούν στη βελτιστοποίηση της ζύμωσης και μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 10% πρόσθετων ουσιών ενσίρωσης.

Εκτός από την ξηρή ουσία, μπορείτε επίσης να έχετε υψηλής ακρίβειας, ενδείξεις πραγματικού χρόνου για ακατέργαστη πρωτεΐνη, άμυλο, ακατέργαστες ίνες, NDF, ADF, σάκχαρα και ακατέργαστη στάχτη. Σας δίνει τη δυνατότητα να τιμολογείτε ή να αγοράζετε τη θερισμένη σοδειά με βάση την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Παρακολουθώντας και συγκρίνοντας στο John Deere Operations Center όλα τα καταγεγραμμένα δεδομένα κάθε περιοχής, μπορείτε να παίρνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις π.χ. για την επιλογή ποικιλίας και τη φροντίδα της σοδειάς. Πριν από τη σεζόν μπορείτε να προετοιμαστείτε επαγγελματικά για μια ακόμη πιο επιτυχημένη επόμενη σεζόν.

 • Αυτόματη ρύθμιση μήκους κοπής με βάση την ξηρά ουσία για καλύτερη πυκνότητα και ποιότητα ενσίρωσης
 • Ακριβής δοσολογία μέσου εμβολιασμού ενσιρώματος για τη βελτιστοποίηση της ζύμωσης
 • Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με την επιλογή της ποικιλίας καλλιεργειών για την επόμενη σεζόν
 • Οι πληροφορίες των συστατικών είναι δυνατό να εκτυπωθούν απευθείας στην καμπίνα

John Deere Manure Sensing - Έξυπνη κατανομή οργανικών θρεπτικών ουσιών:

John Deere Manure Sensing – Έξυπνη κατανομή οργανικών θρεπτικών ουσιών:

Η κοπριά είναι οργανικό λίπασμα πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. Αλλά μέχρι τώρα η φυσική διακύμανση και η ταχεία κατακάθιση άφηνε στην τύχη την επιτυχία της οργανικής λίπανσης. Με το John Deere Manure Sensing έχετε το μοναδικό πλεονέκτημα να μπορείτε να εφαρμόζετε με ακρίβεια N,P,K, βάσει της επιθυμητής και οριακής ποσότητας θρεπτικών ουσιών σε kg/ha (κιλά ανά εκτάριο) και ακόμη να χρησιμοποιείτε χάρτες εφαρμογής κατά θέσεις.

Το John Deere Manure Sensing μπορεί να αναλύει συστατικά όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πλήρωσης αλλά και κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, δευτερόλεπτα πριν τα θρεπτικά συστατικά φτάσουν στο έδαφος. Ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα απέναντι στα άλλα συστήματα, καθώς λαμβάνονται υπόψη οι φυσικές διακυμάνσεις θρεπτικών ουσιών και η καθίζηση κατά τη μεταφορά και αντισταθμίζονται με αυτόματες ρυθμίσεις ταχύτητας και παροχής σε πραγματικό χρόνο. Ακόμη τα δεδομένα του John Deere Manure Sensing μπορούν να διαβιβαστούν ασύρματα στο John Deere Operations Center για περαιτέρω επεξεργασία.

 • Προσδιορισμός τιμής θρεπτικών ουσιών σε 0,75 € έως 1,50 €/m³, μείωση κόστους ανόργανων λιπασμάτων
 • Αποφυγή πεσμένων καλλιεργειών και επίτευξη πιο σταθερής ανάπτυξης
 • Μεγιστοποίηση απόδοσης και ποιότητας εντός των νόμιμων ορίων
 • Συμβατότητα με την πλειοψηφία των δεξαμενών υγρής κοπριάς και συστημάτων καρουλιών σωλήνων

Κινητό εργαστήριο - χωρίς αναμονές για εργαστηριακά αποτελέσματα

Κινητό εργαστήριο – χωρίς αναμονές για εργαστηριακά αποτελέσματα

Το HarvestLab 3000 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εργαστήριο σε εγκατάσταση αποθήκευσης ή σε γραφείο, παρέχοντας τιμές όλο τον χρόνο. Με τη σύνδεση στην πρίζα ενός μηχανήματος έχετε απόλυτη ευελιξία κινήσεων και στιγμιαίες πληροφορίες, όπου κι αν βρίσκεστε. Αποτελέσματα πραγματικού χρόνου σας βοηθούν στη διασφάλιση σωστής διαχείρισης αποθήκευσης, ακριβή δοσολογία ζωοτροφών και υγιή ζωντανά. Ως αποτέλεσμα μπορείτε να εξοικονομείτε τα μη αναγκαία συμπληρώματα επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλότερες αποδόσεις σε μοσχαρίσιο κρέας, σε παραγωγή γάλακτος ή βιοαερίου και τελικά υψηλότερη αποδοτικότητα της επιχείρησης.

Η ολοκαίνουργια επιφάνεια διασύνδεσης διαδικτύου παρέχει οδηγίες βήμα βήμα και όμορφα απεικονισμένα δεδομένα, βοηθώντας σας να κάνετε τις σωστές επιλογές.

 • Ολοκληρωμένη λύση αξιολόγησης συστατικών για αγρότες, διαχειριστές εγκαταστάσεων βιοαερίου και διατροφολόγους
 • Εντοπισμός σε πραγματικό χρόνο ποιότητας ζωοτροφής
 • Εύκολος σχεδιασμός χειμερινής σίτισης
 • Νέο φιλικό προς το χρήστη διαδικτυακό περιβάλλον εργασίας