Δελτίο τύπου   Μάρτιος 15, 2024

H John Deere παρουσιάζει το νέο τρακτέρ 5M

tractors 5m

Walldorf, 15. Μάρτιος 2024 - Το νέο 5M της John Deere, το οποίο διατίθεται με νέα κιβώτια ταχυτήτων και ενσωματωμένο AutoTracTM στο ταμπλό, είναι ένα πολυχρηστικό μηχάνημα για τον αγρό, το αγρόκτημα και τον δρόμο. Η John Deere πρόσθεσε επίσης το μοντέλο 5130M στη σειρά αυτή, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο της κατηγορίας υψηλής ισχύος με ένα μηχάνημα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 ίππων.

Τα νέα κιβώτια ταχυτήτων PowrQuadTM PLUS και Powr8TM παρέχουν στους αγρότες λύσεις για ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Η τεχνολογία επιτρέπει στους χειριστές να απολαμβάνουν συνεχή ελκτική ισχύ με ομαλές αλλαγές ταχυτήτων εντός της επιλεγμένης ομάδας ταχυτήτων. Επιπλέον, ένα κουμπί στον μοχλό εξαλείφει την ανάγκη για μη αυτόματη σύμπλεξη κατά την αλλαγή ομάδας ταχυτήτων. Χάρη στη λειτουργία EcoShift, το τρακτέρ 5M μειώνει τις σ.α.λ. ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμου, ενώ παράλληλα παρέχει επαρκή ισχύ για την αποτελεσματική εκτέλεση εργασιών μεταφοράς με ταχύτητα έως και 40 km/h.

Η ενσωμάτωση του AutoTracTM στο ταμπλό – ένα χαρακτηριστικό που οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ της σειράς 6M απολαμβάνουν στην οθόνη γωνιακής κολόνας – βελτιώνει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα ελαχιστοποιώντας τις επικαλύψεις κατά την εργασία σε αγρούς και λιβάδια. Το σύστημα καθοδήγησης βοηθά το τρακτέρ να παραμένει στο ίχνος καθοδήγησης κατά τη διάρκεια εργασιών που διενεργούνται σε ευθεία γραμμή στον αγρό. Επίσης, ανά πάσα στιγμή, είναι δυνατή η αναβάθμιση σε πιο εξελιγμένες λειτουργικότητες καθοδήγησης μέσω της επιλογής μιας οθόνης γενικής χρήσης G5.

Με μικρή ακτίνα στροφής 4,1 μέτρων, η σειρά 5M της John Deere παρέχει υπέροχη ευελιξία κατά τη διενέργεια ελιγμών, καθιστώντας τα τρακτέρ της σειράς αυτής ιδανικά για εργασίες στο αγρόκτημα, καθώς και για τη σίτιση ζώων σε περιορισμένους χώρους. Το χαμηλό καπό και η μεγάλη πανοραμική οροφή παρέχουν στους χειριστές άριστη ορατότητα, ιδιαίτερα για εργασίες μπροστινού φορτωτή. Η νέα σειρά 5M διατίθεται με την υπηρεσία Expert Alerts, η οποία επιτρέπει την έγκαιρη αναγνώριση των απαιτούμενων αναγκών συντήρησης, γεγονός που βελτιώνει περαιτέρω τη λειτουργική αξιοπιστία και ελαχιστοποιεί τον απροσδόκητο χρόνο μη διαθεσιμότητας.