Δελτίο τύπου   09 Νοεμβρίου 2022

Η νέα σειρά τρακτέρ 5ML από την John Deere

5ml

Με τη νέα σειρά 5ML, η οποία περιλαμβάνει τη ναυαρχίδα του στόλου, το 5130ML, η John Deere παρουσιάζει τα πιο έξυπνα και ισχυρά, στενά τρακτέρ της για χρήση σε καλλιέργειες υψηλής αξίας. Τα τρακτέρ 5ML μπορούν να εξοπλιστούν με ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογίας για γεωργία ακριβείας της John Deere αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 134 hp.

 

Ευφυΐα – Γεωργία ακριβείας για καλιέργειες υψηλής αξίας

Για να διευκολύνει την εργασία με ειδικές καλλιέργειες, το 5ML προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογίας για γεωργία ακριβείας της John Deere. Ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό είναι το ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης AutoTracTM. Η οθόνη AutoTracTM έχει ενσωματωθεί απευθείας στο ταμπλό του τρακτέρ, εξαλείφοντας την ανάγκη για πρόσθετη ενεργοποίηση ή πρόσθετη οθόνη. Πάνω απ΄ όλα, αυτό παρέχει εξοικονόμηση του πρόσθετου κόστους. Με τον εξοπλισμό του, το 5ML καθιστά δυνατό τον συνδυασμό διαφορετικών βημάτων εργασίας. Το ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης επιτρέπει στον οδηγό να παρέχει εργασία υψηλής ποιότητας ακόμη και όταν εργάζεται πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο οδηγός μπορεί, συνεπώς, να επικεντρωθεί στα παρελκόμενα καθώς το τρακτέρ παραμένει στη σωστή πορεία.

Λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται, οι αγρότες πρέπει να τεκμηριώνουν τις διαδικασίες εργασίας τους με ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες, πράγμα που σημαίνει πρόσθετο κόπο. Με την οθόνη γενιάς 4 η οποία διατίθεται προαιρετικά στα τρακτέρ της σειράς 5ML, κάθε βήμα της εργασίας του τρακτέρ μπορεί εύκολα να τεκμηριωθεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο John Deere Operations Center, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν. Εδώ, όλες οι λειτουργίες παρακολουθούνται, προγραμματίζονται και αναλύονται, επιτρέποντας στον αγρότη να λαμβάνει ενημερωμένες γεωπονικές αποφάσεις. Με το 1-Click-Go-AutoSetup της John Deere, οι ρυθμίσεις για την τεκμηρίωση και την εκτέλεση των βημάτων εργασίας, όπως ο ρυθμός εφαρμογής για ένα μέτρο προστασίας σοδειάς, μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω του Operations Center. Αμέσως μόλις το τρακτέρ εισέλθει στο αντίστοιχο χωράφι, η καθορισμένη εργασία εμφανίζεται στην οθόνη. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να προβεί σε επιβεβαίωση και να ξεκινήσει να εργάζεται. Συνεπώς, το 1-Click-Go-AutoSetup εξοικονομεί χρόνο ρύθμισης και διασφαλίζει την ορθή τεκμηρίωση.

Μέσω του John Deere Operations Center, το 5ML μπορεί να συνδεθεί με εφαρμογές λογισμικού από εταιρείες-συνεργάτες που επιτρέπουν την εξειδικευμένη τοπική γεωργία ειδικά για καλλιέργειες υψηλής αξίας. Αυτό επιτρέπει τη στοχευμένη χρήση των γεωργικών εισροών, πράγμα που μειώνει το κόστος παραγωγής. Το 5ML είναι πρωτοπόρο στη γεωργία ακριβείας για καλλιέργειες υψηλής αξίας.

Επιπλέον η Συνδεδεμένη υποστήριξη John Deere Connected Support μπορεί να μεγιστοποιήσει τον χρόνο διαθεσιμότητας του 5ML.  Με τη ρητή συγκατάθεση του πελάτη, τα δεδομένα του μηχανήματος αναλύονται από απόσταση ενώ το 5ML βρίσκεται σε λειτουργία. Εάν εντοπιστούν αστοχίες, ο τοπικός αντιπρόσωπος της John Deere ενημερώνεται αυτόματα. Στη συνέχεια, ο αντιπρόσωπος ενημερώνει τον πελάτη για την επικείμενη δυσλειτουργία πριν επηρεαστεί η απόδοση του μηχανήματος.

 

Ισχύς – Το πιο ισχυρό από τα στενά τρακτέρ της John Deere

Ο κινητήρας PowerTech Plus της John Deere στο νέο 5130 ML είναι ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 4,5 λίτρων με αυξημένη ροπή κατά 30% και μέγιστη απόδοση 134 hp. Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων PowerQuad Plus διαθέτει τέσσερις από τις προαιρετικά διαθέσιμες οκτώ ταχύτητες powershift του κιβωτίου ταχυτήτων Powr8. Κατά την επιλογή σκάλας ταχυτήτων, επιλέγεται αυτόματα η αντίστοιχη ταχύτητα powershift. Αυτό το χαρακτηριστικό και η αλλαγή σκάλας ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη μέσω του κουμπιού αποσύμπλεξης κάνουν το τρακτέρ να ξεχωρίζει από πλευράς άνεσης.

Το 5ML εντυπωσιάζει όχι μόνο με την ισχύ του κινητήρα του, αλλά επίσης και με τη υδραυλική παροχή των 117 λίτρων/λεπτό. Αυτό επιτρέπει την απευθείας σύνδεση παρελκομένων με υψηλές απαιτήσεις υδραυλικής ισχύος στο υδραυλικό σύστημα του τρακτέρ, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για εξωτερική υδραυλική αντλία που κινείται από το PTO. Επιπλέον, είναι δυνατός ο συνδυασμός διαφορετικών εφαρμογών. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο, κλαδεύοντας δέντρα και οργώνοντας το χώμα ταυτόχρονα. Επιπλέον, το τρακτέρ είναι έτοιμο για χρήση με μπροστινούς φορτωτές. 

Ένα ειδικό χαρακτηριστικό είναι η εξαιρετική ανυψωτική ικανότητα του 5ML, η οποία ανέρχεται σε 4900 kg στα άκρα κοτσαδόρου του πίσω υδραυλικού συστήματος. Το μπροστινό υδραυλικό σύστημα έχει ανυψωτική ικανότητα 2900 kg, με ωφέλιμο φορτίο 3500 kg. Ο συνδυασμός υψηλού ωφέλιμου φορτίου και μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας επιτρέπει τη σύνδεση μεγάλων παρελκομένων, πράγμα που αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα. 

Επιπλέον, το 5ML ξεχωρίζει χάρη στον ανθεκτικό σχεδιασμό του.  Τα φτερά, το ρεζερβουάρ καυσίμου και το περίβλημα πίσω φώτων, καθώς και οι τσιμούχες στις πόρτες, είναι κατασκευασμένα από χάλυβα και είναι, συνεπώς, ιδιαίτερα ανθεκτικά. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει απαλά άκρα που διασφαλίζουν ότι οι καλλιέργειες δεν υφίστανται ζημιά κατά την οδήγηση μέσα από στενά τμήματα.

 

Ασφάλεια και άνεση κατά τη χρήση

Η καμπίνα του 5ML είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών και μια μεγάλη οθόνη LCD στο ταμπλό. Αυτό παρέχει άριστη εποπτεία των ρυθμίσεων του τρακτέρ και αυξάνει την άνεση του χειριστή. Το ηλεκτρονικό χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών καθιστά εύκολο και άνετο τον έλεγχο των παρελκομένων. Η λειτουργία διαχείρισης πλατώματος iTec παρέχει αυτοματοποίηση των διαδικασιών εργασίας κατά τις στροφές σε πλάτωμα, πράγμα που διευκολύνει αισθητά τον οδηγό. Το σύστημα φίλτρου καμπίνας κατηγορίας 4 (σύμφωνα με το πρότυπο EN 15695), που είναι ενσωματωμένο στην οροφή της καμπίνας οδηγού, διατίθεται προαιρετικά και παρέχει προστασία από σκόνη, αερολύματα και ατμούς που είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Μπορείτε να παραγγείλετε τα τρακτέρ 5ML από τον Ιανουάριο του 2023. 

Alke Hedemann

Public Relations Specialist

Impexstraße 3 • 69190 Walldorf • Germany
Mobil: +49 160 93326553
E-Mail: HedemannAlkeM@JohnDeere.com