Παλαιότεροι ηγέτες

Προφίλ της John Deere

John Deere

Ιδρυτής και πρόεδρος

1837-1886

Η ιστορία του John Deere, ο οποίος ανέπτυξε το πρώτο εμπορικά επιτυχημένο, αυτο-καθαριζόμενο άροτρο από χάλυβα, προσομοιάζει στενά την εγκατάσταση και την ανάπτυξη των μεταναστών στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Deere γεννήθηκε στο Rutland, στην πολιτεία Βερμόντ, στις 7 Φεβρουαρίου 1804 και ήταν ο τρίτος γιος του William Rinold Deere και της Sarah Yates Deere. Το 1805, η οικογένεια μετεγκαταστάθηκε στο Middlebury της πολιτείας Βερμόντ, όπου ο William δραστηριοποιήθηκε ως ράπτης και έμπορος υφασμάτων. Το 1808, αναχώρησε με ένα πλοίο για την Αγγλία, με την ελπίδα της διεκδίκησης μιας κληρονομιάς και μιας πιο άνετης ζωής για την οικογένειά του. Από τη στιγμή εκείνη χάθηκαν τα ίχνη του και θεωρείται ότι πέθανε στη θάλασσα.

Ο John Deere ανατράφηκε από τη μητέρα του με ένα πενιχρό εισόδημα και η εκπαίδευσή του ήταν μάλλον στοιχειώδης και περιορισμένη στα δημόσια σχολεία της πολιτείας του Βερμόντ. Στην ηλικία των 17 ετών άρχισε να εργάζεται ως μαθητευόμενος και εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του σιδερά, στην οποία συνέχισε να δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές της πολιτείας του Βερμόντ.

Το 1836, αντιμετωπίζοντας συνθήκες οικονομικής ύφεσης στην πολιτεία του Βερμόντ και έχοντας να συντηρήσει μια νεαρή οικογένεια, ο Deere ταξίδεψε μόνος του στο Grand Detour, στην πολιτεία του Ιλλινόι, για να κάνει μια καινούργια αρχή. Καθώς ήταν ευρηματικός και πολύ εργατικός, οι ικανότητές του ως σιδεράς έγιναν αμέσως ανάρπαστες.

Οι νέοι πρωτοπόροι αγρότες αγωνίζονταν να οργώσουν το βαρύ, κολλώδες χώμα των λιβαδιών με άροτρα από χυτοσίδηρο, τα οποία ήταν σχεδιασμένα για το ελαφρύ, αμμώδες χώμα της Νέας Αγγλίας. Ο John Deere πείστηκε ότι ένα άροτρο με υψηλή στίλβωση και κατάλληλο σχήμα θα καθαριζόταν αυτόματα καθώς θα άνοιγε αυλακώσεις. Το 1837 κατασκεύασε ένα τέτοιο άροτρο από τη λεπίδα ενός σπασμένου πριονιού.

Έως το 1841 ο Deere παρήγαγε 100 τέτοια άροτρα κάθε χρόνο. Το 1843 συνεταιρίστηκε με τον Leonard Andrus για να παράγει περισσότερα άροτρα, προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση.

Το 1848, ο Deere τερμάτισε τη συνεργασία του με τον Andrus και μετέφερε την επιχείρηση στο Moline της πολιτείας Ιλλινόις, όπου υπήρχαν τα πλεονεκτήματα της υδραυλικής ενέργειας, του γαιάνθρακα και της φθηνότερης μεταφοράς σε σύγκριση με την έδρα στο Grand Detour. Το 1850, παράχθηκαν περίπου 1600 άροτρα και η εταιρεία σύντομα παρήγαγε άλλα εργαλεία για να συνοδεύουν το άροτρο που παρήγαγε από χάλυβα.

Το 1858, ο Deere μεταβίβασε τη διεύθυνση της εταιρείας στο γιο του Charles, ο οποίος εργάστηκε ως αντιπρόεδρος. Ο John Deere διατήρησε τον τίτλο του προέδρου της εταιρείας, αλλά έστρεψε την προσοχή του σε κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες.

Ο John Deere υπήρξε ενεργός στη δημόσια ζωή καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του στο Moline. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας του Moline, ήταν ενεργό μέλος της εκκλησίας First Congregational Church και υπηρέτησε ως δήμαρχος της πόλης για δύο χρόνια.

Ο John Deere πέθανε στις 17 Μαΐου 1886, στο σπίτι του στο Moline.

Η εταιρεία & Deere (NYSE: DE) κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην παροχή προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών και είναι αφοσιωμένη στην επιτυχία των πελατών, των οποίων το αντικείμενο της εργασίας σχετίζεται με τη γη - εκείνων που ασχολούνται με την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, το μετασχηματισμό, τον εμπλουτισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της γης, για την κάλυψη της δραματικά αυξανόμενης ανάγκης του κόσμου για τρόφιμα, καύσιμα, στέγη και υποδομές. Από το 1837, η John Deere παρέχει καινοτόμα προϊόντα ανώτερης ποιότητας, βασιζόμενη διαχρονικά στην αρχή της ακεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον παγκόσμιο ιστότοπο της John Deere στη διεύθυνση www.JohnDeere.com.