Βήμα-βήμα

Μηχανήματα γκολφ και σπορ, Εργοστάσιο, Γραμμή παραγωγής

 

 

Στο εργοστάσιο John Deere Turf Care στη Βόρεια Καρολίνα (ΗΠΑ), η νέα γραμμή παραγωγής είναι τόσο ασφαλής, διαισθητική και εύχρηστη όσο τα χορτοκοπτικά γηπέδων γκολφ, rough και ψαλιδίσματος που παράγονται εκεί. Για το σχεδιασμό της προσαρμοσμένης γραμμής χρειάστηκαν τρία χρόνια, ωστόσο βασίζεται σε μια απλή αρχή: όσο πιο εύκολο είναι κάτι, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει.

Μηχανήματα γκολφ και σπορ, Εργοστάσιο, Χειριστής, Οθόνη

Στη νέα γραμμή, οι χειριστές μπορούν να μεταβούν σε οποιαδήποτε θέση και ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν. Μια οθόνη υπολογιστή τους δείχνει πώς να προχωρήσουν και ‘ειδικές λυχνίες’ φωτίζουν τα εξαρτήματα που χρειάζονται. Μόλις τελειώσουν, πρέπει να συμπληρώσουν μια λίστα ελέγχων, προτού προχωρήσει η μονάδα στο επόμενο στάδιο. Επομένως, πρακτικά δεν υπάρχει περιθώριο για ανθρώπινο λάθος.

Μηχανήματα γκολφ και σπορ, Χειριστής, Πορτραίτο

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΩ

Όπως συμβαίνει συνήθως, χρειάστηκε πολλή και σκληρή δουλειά για να γίνουν τα πράγματα τόσο απλά. Ο Tim Manton, Manufacturing Engineering Manager, και οι συνάδελφοί του αποδόμησαν ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής σε μόλις δύο ημέρες και έφτιαξαν την καινούργια από το μηδέν σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες. Στη διάρκεια της διαδικασίας εγκατέστησαν περίπου 250 νέα στοιχεία ‘ανίχνευσης λαθών’, από κάμερες έως ενσωματωμένα εργαλεία στρέψης και αισθητήρες RFID.

Ένα καλό μηχάνημα βοηθά τους χειριστές να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το ίδιο και μια καλή γραμμή παραγωγής.

TIM MANTON,
MANUFACTURING ENGINEERING MANAGER

Για τον εντοπισμό τυχόν θεμάτων ποιότητας πριν από την έξοδο των χλοοκοπτικών από το εργοστάσιο, η διαδικασία ελέγχου end-of-line επανασχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου. Χάρη στον νέο έλεγχο διαφάνειας και ποιότητας από άκρη σε άκρη της γραμμής παραγωγής, οι πελάτες μπορούν να είναι ακόμη πιο σίγουροι ότι θα λάβουν την ποιότητα και την αξία που περιμένουν από την John Deere.

Μηχανήματα γκολφ και σπορ, Οθόνη TechControl, Χειριστής, Κοντινό