Ενεργός μεταφορά σοδειάς στον ατέρμονα τροφοδοσίας για συνεχή ροή της σοδειάς

Συνεχής ροή σοδειάς χάρη στην ενεργό μεταφορά της σοδειάς

Πλατφόρμα κοπής θεριζοαλωνιστικής 700PF με ενεργό τροφοδοσία

Οι ιμάντες διασφαλίζουν την ενεργό μεταφορά της σοδειάς στον ατέρμονα τροφοδοσίας και παρέχουν συνεχή ροή ώστε η θεριζοαλωνιστική να μπορεί να λειτουργεί σχεδόν με τη μέγιστη ισχύ της. 

η ενεργός τροφοδοσία αποτρέπει τη συγκέντρωση υλικού

Ιδανική για δύσκολες συνθήκες

Σε δύσκολες συνθήκες, όπως πεσμένες καλλιέργειες, μπιζέλια ή σπόρους χόρτου, αποτρέπει, επίσης, τη συγκέντρωση υλικού στο μπροστινό μέρος της πλατφόρμας κοπής. Η απόσταση 1000 mm ανάμεσα στη ράβδο κοπής και τον ατέρμονα τροφοδοσίας μειώνει περαιτέρω τις απώλειες σε ελαιοκράμβη, καθώς το περιστρεφόμενο τύμπανο κοπής μπορεί να ρυθμιστεί ψηλότερα για την ελαχιστοποίηση απωλειών λόγω θρυμματισμού.

Μεγάλος ατέρμονας 760 mm για βελτιστοποιημένη ροή της σοδειάς στον κλωβό τροφοδοσίας

Βελτιστοποιημένη ροή της σοδειάς

Οι ιμάντες είναι ενσωματωμένοι στο πλαίσιο, γεγονός που επιτρέπει την τροφοδοσία της σοδειάς κάτω από τον άξονα του ατέρμονα, όπου λαμβάνεται εύκολα από τα πτερύγια του κοχλία και μετακινείται προς τον κλωβό τροφοδοσίας. Ο μεγάλος ατέρμονας 760 mm βοηθά, επίσης, στην παροχή έως 20% περισσότερου υλικού στον κλωβό τροφοδοσίας και λειτουργεί καλά με υλικό χαμηλότερου ύψους, όπως το κριθάρι ζυθοποιίας. 
Για ελαιοκράμβη, το ύψος του ατέρμονα μπορεί να αυξηθεί με μια υδραυλική χειραντλία, ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη σοδειά. Η σταθερή ροή σοδειάς μειώνει, επίσης, την καταπόνηση των συστημάτων μετάδοσης κίνησης επειδή η σοδειά δεν είναι μπλεγμένη, με αποτέλεσμα λιγότερη φθορά και μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Εύκολη και γρήγορη μετατροπή για διαφορετική σοδειά

Μετατροπή για διαφορετική σοδειά σε 3 λεπτά

Απλώς πιέστε τα πλευρικά μαχαίρια, ανυψώστε τον ατέρμονα και είστε έτοιμοι για θερισμό. Απλά κι εύκολα – χωρίς ανάγκη για εργαλεία. Χωρίς ηλεκτρικά και υδραυλικά εξαρτήματα και χωρίς βαρύ κινητήρα στο επάνω άκρο, οι δονήσεις είναι μικρότερες, γεγονός που μειώνει τις απώλειες λόγω θρυμματισμού. 

Οι τομείς ιμάντων σφίγγουν αυτόματα και ανασηκώνονται για εύκολη πρόσβαση. Τα καλύμματα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι επίσης στεγανοποιημένα ώστε να εμποδίζουν βρομιές και πέτρες να γλιστρήσουν κάτω από τον ιμάντα. Η σκόνη μπορεί να καθαριστεί με συρτάρια μέσα στον τομέα του ιμάντα κατά την αλλαγή από ελαιοκράμβη σε μικρό σπόρο ή στο τέλος της σεζόν. 

Η ενεργός μεταφορά της σοδειάς στον ατέρμονα τροφοδοσίας αποτρέπει τη συγκέντρωση υλικού στο μπροστινό μέρος της πλατφόρμας κοπής σε δύσκολες συνθήκες, όπως πεσμένες καλλιέργειες, μπιζέλια ή σπόρους χόρτου.

Επιλέξτε το μοντέλο πλατφόρμας κοπής που ταιριάζει καλύτερα στις συνθήκες θερισμού που αντιμετωπίζετε, για να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

ΜΟΝΤΕΛΟΠλάτος κοπής, mΜήκος τραπεζιού, mmΑριθμός ιμάντωνØ ατέρμονα, mm 618PF

5,50

1000

4

660

6,10

1000

4

660

6,70

1000

5

760

7,60

1000

5

760

9,15

1000

6

760

10,70

1000

7

760

12,20

1000

8

760